de menselijke maat

Dit is mijn derde inzending voor het woord van de week ‘dorst op 120 woorden.nl (in een tekst van precies 120 woorden moet het woord van de week gebruikt worden).

Tussen allerlei alarmerende berichten in de krant van vanochtend filterde mijn naar de menselijke maat dorstende geest een opmerkelijk bericht. Er zouden vandaag op de befaamde derde pagina van de Britse tabloid The Sun weer blote borsten te bewonderen zijn, nadat er eerder deze week door diverse media was bericht dat het dagblad na vierenveertig jaar gestopt was met de topless ‘Page-3-Girls’.

Nu kunnen een paar blote borsten meer of minder mijn dag niet verpesten, maar mede omdat ik naturist ben kan ik met geen mogelijkheid kwaad zien in het openlijk bekijken van het menselijk lichaam. Want je kunt het wenden of keren maar ik zie dat toch liever dan bijvoorbeeld een Joint Strike Fighter die dood en verderf zaait.

©Harrij Smit

Advertenties

Over Harrij Smit

Ik ben in 1946 geboren in Alkmaar en groeide op in het nabijgelegen Heiloo. Na een zwerftocht door Noord Nederland met een stuk of vijftien zestien verhuizingen, ben ik - met mijn vrouw Mariet - in november 2017 weer teruggekeerd in mijn geboorteplaats Alkmaar. En dat voelt goed! Omdat ik veel plezier beleef aan het schrijven van gedichten en verhalen ben ik mijn weblog Gedacht&Gedicht begonnen. Mijn streven hierbij is om niemand te kwetsen en/of te discrimineren. We zijn immers allemaal aan elkaar gelijk!
Dit bericht werd geplaatst in 120 woorden, gedachten en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op de menselijke maat

 1. Applaus hiervoor ! Hoewel een vrouw veel meer is dan haar borsten alleen – spijtig dat de foto hierop nadruk legt.

  Liked by 1 persoon

 2. Plato zegt:

  Mijn reactie kan volstaan met totaal twaalf woorden:

  Perfect stuk:-)
  Perfecte foto:-)

  Liked by 1 persoon

 3. rietepietz zegt:

  Het ziet er in ieder geval heel natuurlijk uit dus ik begrijp dat een naturist daarvoor valt. Zolang de dames zich vrijwillig laten fotograferen heb ik er geen probleem mee!
  O ja…. de menselijke maat ? Zal in dit geval ongeveer 75 C zijn schat ik zo 😉

  Liked by 1 persoon

 4. elsjeveth zegt:

  Ik dacht meer aan een handje vol wat betreft de menselijke maat. Meesterlijk stukje Harrij. Zolang we nog kunnen genieten van het mooie dat het wezen mens te bieden heeft zie ook ik liever een prachtig gevormde heer of dame in de krant dan uiteengereten kinderlijfjes waar we dagelijks mee geconfronteerd schijnen te moeten worden.
  Beetje struisvogelen van mijn kant dat wel, maar het is niet anders.

  Liked by 1 persoon

  • Harrij Smit zegt:

   Dank je, Elsje. Jouw reactie is helemaal zoals ik er over denk. En struisvogelen doen we allemaal – gelukkig kunnen mensen dat, anders zouden ze knettergek worden van alle leed, ellende en onrecht in een wereld die steeds dichter bij hen gebracht wordt. Wat die handen betreft: die zijn in dit geval inderdaad een prima meeteenheid! Andersom kun je met borsten natuurlijk ook meten hoe groot iemands handen zijn. 🙂

   Like

 5. lisoverseks zegt:

  Ik had pas een blogje censuur geschreven. Bij mij op tv is alle bloot gecensureerd. Wel hebben we een speciale “red channel” Jawel; non stop bloed! Brrrrrrr. Ps. Prachtige pareltjes hoor op die foto. 😄

  Liked by 1 persoon

  • Harrij Smit zegt:

   Fijn dat ‘mijn’ pareltjes jouw aandacht hebben getrokken, Lis. Gecensureerd bloot is inderdaad te gek voor woorden. Dat betekent dat wie bloot wil zien seks of porno moet bekijken, waardoor bloot nog meer in het stiekeme en geheime verdomhoekje komt te zitten. En bloed in plaats van bloot is een tendens die al helemaal van de zotte is. Voel me hier ter plekke weer boos over worden (hekel aan breed uitgemeten geweld om het geweld). Mijn laatste (blog)woord over bloot versus geweld is daar voorlopig nog niet over gezegd.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s