#zorgfonds

#zorgfonds – zorg, zonder eigen risico

nationaalzorgfonds-nl

Zorg, zonder eigen risico 

In Nederland moet je kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt.

Zo simpel is het.

Maar er staat een boete van € 385,- op ziek zijn: het eigen risico.

De zorg is veel te bureaucratisch.

En aan de marketing van zorgverzekeraars en het jaarlijkse overstapcircus worden miljarden verspild. De kwaliteit gaat omlaag, de kosten omhoog.

Dat moet anders. Wij zeggen: schaf de zorgverzekeraars af en zet één Nationaal ZorgFonds op. Zonder onnodige bureaucratie en geldverslindende concurrentie. En zonder eigen risico.

 

Met bovenstaande tekst opent de website https://nationaalzorgfonds.nl/ .

In korte tijd hebben al meer dan 200.000 mensen hun steun aan dit initiatief gegeven, maar willen we daadwerkelijk terug naar één nationaal zorgfonds, waarin de lusten en de lasten eerlijk verdeeld worden en dat absurde eigen risico van driehonderdvijfentachtig euro in de vuilnisbak verdwijnt, dan zal er nog veel en veel meer aan de weg getimmerd moeten worden.

Ik probeer er met dit blog een bescheiden bijdrage aan te leveren.

Hoort zegt het voort, bezoek de website https://nationaalzorgfonds.nl/ en DOE MEE: betuig er je steun door het formulier(tje) in te vullen en help daarmee de teller naar en over de miljoen(en) steunbetuigingen te brengen.

Of blijf je nog altijd liever in marktwerking geloven?

En blijf je nog altijd liever geloven dat het goed is dat mensen door een fors eigen risico wat minder snel naar de dokter lopen…?

Of blijf je hopen dat VVD of PVDA het wel eens terug zullen draaien…?

Dan zal je nog lang moeten wachten.

er was eens een vrouw in Hooghalen

wier oren steeds meer gingen falen

stokdoof is ze nu

daar zij sodeju

geen hoorapparaat kon betalen*

*een treffend voorbeeld over de zorg anno 2016 (gegevens van http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/gehoorapparaat gehanteerd ):

 • Mevrouw is slechthorend geworden en krijgt het advies van een audicien een hoortoestel  van 800 euro te kopen en de nota naar haar zorgverzekeraar te sturen voor een compensatie
 • Ze moet dan eerst een eigen bijdrage van 25 procent betalen. Dat komt neer op 800 x 0,25 = 200 euro. Er blijft 600 euro over.
 • Ze heeft dit jaar nog geen gebruik gemaakt van haar eigen risico. Van de overgebleven 600 euro gaat eerst nog haar volledige verplichte eigen risico (385 euro) af. Er blijft 600 – 385 = 215 euro over.
 • Uiteindelijk betaalt mevrouw X. uit Drachten 200 + 385 = 585 euro uit eigen zak.  Ja je leest het goed: vijfhonderdvijfentachtig euro!!
  De resterende 215 euro wordt door haar zorgverzekeraar vergoed. Ja je leest het al weer goed: tweehonderdvijftien euro!!
 • “Vanzelfsprekend” is ze daarnaast elke maand nog een forse premie verschuldigd aan haar verplichte ziektekostenverzekering.

zorgfonds-nl

Dus, nogmaals,  betuig ook je steun op

 https://nationaalzorgfonds.nl/

En plak óók een stickertje op je auto!**

**gewoon even een vinkje zetten bij “Ik ontvang graag een gratis actiepakket” op het steunformulier op de website, en je krijgt wat van dat soort actiemateriaal thuisgestuurd

Wil je deze oproep herbloggen?

Graag zelfs!

Advertenties

Over Harrij Smit

Ik ben in 1946 geboren in Alkmaar en groeide op in het nabijgelegen Heiloo. Na een zwerftocht door Noord Nederland met een stuk of vijftien zestien verhuizingen, ben ik - met mijn vrouw Mariet - in november 2017 weer teruggekeerd in mijn geboorteplaats Alkmaar. En dat voelt goed! Omdat ik veel plezier beleef aan het schrijven van gedichten en verhalen ben ik mijn weblog Gedacht&Gedicht begonnen. Mijn streven hierbij is om niemand te kwetsen en/of te discrimineren. We zijn immers allemaal aan elkaar gelijk!
Dit bericht werd geplaatst in gedachten, gedichten, limericks en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op #zorgfonds

 1. Zorg is bij jullie onbetaalbaar geworden en hier (Griekenland: aanvulling HS) onbestaand. Een mooie wereld hebben wij, Harrij! 😦

  Liked by 1 persoon

 2. Kakel zegt:

  Het is tijd dat we het omkeren: laten we pas gaan betalen als we gezond zijn!

  Liked by 1 persoon

 3. Kakel zegt:

  Het is zo zonde. Wat het kabinet Kok heeft opgebouwd heeft elk kabinet na hem afgebroken. En er komt maar geen eind aan de zakkenvullerij.

  Liked by 1 persoon

  • Harrij Smit zegt:

   Hebben hebben hebben regeert de wereld, welvaart wordt nog altijd verward met welzijn. Des te meer reden om warm te lopen voor het laatste stukje echt socialisme in de politiek, die van de SP, een partij die door het heersende geld helaas maar al te graag belachelijk en machteloos wordt gemaakt.

   Like

 4. Kakel zegt:

  Laat de VVD maar lekker doorgaan met tevreden over zichzelf te zijn dat levert bij de verkiezingen alleen maar extra zetels op bij de “tegenpartij.”
  Jammer dat Geert W. van die negatieve ideeën heeft. Zijn standpunten voor de zorg zijn kraakhelder!

  Liked by 1 persoon

  • Harrij Smit zegt:

   Helaas probeert die zelfvoldane VVD steeds meer leentjebuur te spelen bij de mensonvriendelijke ideeën van Geert W.
   Daarnaast zijn Geerts kraakheldere standpunten alleen bedoeld voor mensen met de juiste huidskleur en afkomst. Daarom is mijn laatste hoop gevestigd op de S.P. – een wankele hoop, want zolang de S.P. niet de kans krijgen te regeren, zullen lachebek Rutte en meeloper Samson rustig verder gaan met het vergroten van de tweedeling arm/rijk en het laten stikken van de vele kansarmen in de rat-race van tegenwoordig.

   Like

 5. Rob Alberts zegt:

  Mijn steun heeft het zorgfonds ….

  Liked by 1 persoon

 6. Melody62 zegt:

  het is soms verrekte moeilijk kiezen tussen of de zorgkosten betalen of geld hebben om boodschappen te halen….

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s